Mysig morgon.

Lugn och skön morgon.
Penny somnade sent vid 22, men vi hade besök av Jessica och Robin och glömde bort tiden. Så hon fick vara uppe ett bra tag. Men till min stora förvåning så vaknade hon först klockan 8. Underbart. Känns som de börjar vända tillbaka. Inge mera kl 4 matning hoppas jag.
Hon somnade om vid 8 till kl 10. Sen ville hon sova en liten stund vid 12 och nu sover hon igen. En trött tjej. Vart mycket folk och bus under julen så nu tar hon igen sig.
Vi har inga planer för ikväll, blir nog bara att ta de lugnt här hemma med god mat och en alkohol fri ICA skumpa haha.
Men som sagt man vet ju aldrig.
Hoppas Ni andra får en fin nyårs afton och ett gott nytt år på er alla önskar den lilla familjen.

God morgon.

Vaknat varje timma i natt, då hon spottat ut nappen.
Men Penny är på strålande humör som vanligt, bara mamma som är JÄTTE trött.
Har på sig klänningen hon fick av Faster Marica och Giovanni och mormors styckade sockar.
Mysan
Man ska inte klaga på att man är trött när man har en sån glad liten tjej. Kunnde vart ledsen och en trött mamma, de hade vart dubbelt så jobbigt haha.
l
Är lite kallt här hemma då vi varit borta. Lite skönt så vi slipper springa runt i underkläderna hela dagen. Älskar koftor av alla slag och tjocksockar. De gör nog lilla P med.

Hemma.

Fasen vad hemvägen gick bra. Penny sov nästan hela resan från Ronneby till Arlanda. Och från Arlanda till Umeå sov hon sista biten. Men var toppen glad hela vägen. Gnällde bara till när hon ville meddela att hon var trött, och somnade på enaste gången. Skönt. Då vet vi att de inte var själva flygresan som gjorde henne så ledsen, utan var hennes mage. Nu är hon bra i magen och knappt förkyld längre. Skönt.
Men fasen så trött jag varit och är. Sov så dåligt i natt, gruvade mig så för hemresan. Helt i onödan. Fick väcka Penny vid 7:30, snacka om en trött tjej haha, låg och drog sig en bra stund innan hon fick upp ögonen, när hon väl fick syn på mamma och pappa vart hon på strålande humör , hon blir alltid så glad när hon vaknar. Mysigt.
Ikväll har vi städat lite och bara tagit de lugnt. Lekt med Penny en massa, är så kul nu när hon skrattar så mycket. Pappa David filmade när jag satt i snurrfotöljen och varje gång jag snurrade och kom mot Penny så skratta hon så högt haha. Snurra så sjukt mycket att jag fick kramp i bena, men vad gör man inte för att få höra detta underbara skratt :).
Nu ska jag göra kaffe, så sugen. Hoppas på att Penny somnar om snart så vi kanske hinner med en film.
Saknar Karlskrona och alla redan haha, känns så konstigt att vara hemma. Så lugnt och tyst.
Men snart kommer Farmor upp igen, och till sommaren åker vi ner. Då blir de inte bara nio dagar då ska vi stanna en månad minst haha.
Igår kväll innan läggdags spelade vi massa kortspel. Haha jag var så över trött, skrattade så sjukt mycket. Vi spelade psyko, och man blir inte frisk i huvudet av de, blir så stressad att man ger i från sig en massa fula minner och ljud haha.
Nästa gång vi spelar får vi nog lov att filma.
Näe nu är de färdig skrivet för ikväll. God natt.

Åker hem imorgon.

Vi åker hem imorgon. Huvva vad tiden gått snabbt.
Känns inte som vi varit borta i 9 dagar. Skulle kunna stanna 9 dagar till. Har haft se så otroligt skönt och trevligt. Farmor har varit med Penny så vi fått sova och vila. God mat och allt har bara vart toppen.
Nu tar de ett tag innan vi kommer ner igen. Till sonmmaren blir de.
Imorgon får fryget från Ronneby flygplats 9:30. Så blir uppe med tuppen och packa de sista och komma oss iväg.
Farbror Eric och Helena kommer nu ikväll vid 19, så vi byter nästan av varann haha.
Nu blir de ett glas rött framför en film.
Faster Marica ska laga middagen, blir nog nått jätte gott.
Håll nu tummarna att Penny får en toppen resa hem och vi andra haha.

Karlskrona

Mycket vackrare på sommaren, men nu får ni se vart vi är.
Farmors hus.
Sidan av huset.
Husets baksida.
Uteplatsen. Klockstapeln, och den gröna dörren går till "Ettan" där farbror Daniel bor.
Gårdshuset från sidan.
Gårdshusets framsida.
Slänger även in en bild på Davids moster Susanne som delade med sig av sitt spännande kärleksliv haha.
Och Davids gudmor Kickie. (kickie vill tillägga att hon inte ser så gammal ut som på bilden!)

Bild bomb från annan dagen.

Juldagen kom faster Maricas vänner på besök. Hade massa alkohol, men de smakade så illa så vi blandade allt med julmust, haha. Trodde de skulle smaka illa, men fasen vad gott. En helt klart ny favorit som groggvirke. Godaste var rosevin och julmust , trodde de skulle smaka så illa men de smakade godis haha.

Julmust festen.
Faster Marica med vänner.
Mina älsklingar.
Davids mostrar kom på middags bjudning på annan dagen med deras karlar och barn. Davids kusiner m.m.
Tesse och farbror Daniel.
Davids kusin Ullis och hennes Gustav.
Davids kusin Martin och David.
Stort bord, med alla tymdes inte vid bordet haha.
Sysslingarna Penny och Willma.
God mat.

Bild bomb.

Giovanni,Jag och Marica klär granen.
Uppe sittar kväll med Bingolotto. SPÄNNANDE. vann inte ett skit.
Gröt ätaren.
Penny och den gräsliga tomten, haha. Penny ska få ärva den. skrämmande haha.
Den är från Pennys farmors farmor.
Penny gillade kalle.
Farmor,Pappa,Penny och mamma.
Faster Marica,Jag,David,Penny och Giovanni.
I väntan på julmat.
Signe myser med Penny
Far och dotter.
Penny faster Marica klänning och skor, som hon hade när hon var 1 år haha.
Penny och Farmor.
Tomtarna.
Juldagen. Nördar.
Farmor och Micke.
Bocken i granen.
Julklappsleken.
Julklappsleken.

Signe älskade hund.

Signe fyllde år igår.
Så nu är lilla tjejen 4 år. Hon firades med köttbullar och massa bus.
Blir en bild bomb imorgon. Ha de super mysigt nu allihopa. För de ska vi.

God morgon.

God morgon.
Vi har se super bra här, blir uppassade med god mat och trevligt sällskap. Penny är mycket med farmor. Vi får långa sovmornar. Vilket är underbart.
Lilla P är så nöjd och glad. Förkylningen börjar lägga sig, men hon är rosslig i halsen och låter lite som en pojke på rösten haha.
Idag hade vi tänkt att åka till Davids kompis Tomas, titta på hans hus och mark. Men de är så dåligt väder, mulet och regn. Så David drar med Daniel och Signe iklädd i overall haha. Jag får åka dit en annan dag med Penny. Näe vi kan vara ute. Vill inte att hon ska bli kall.
Jag tog med mig kameran hit, fär att jag skulle kunna uppdatera med bilder. Men när jag skulle ta bilder så stog de "Minnet fullt" fasen då hade jag glömt minnes kortet i datorn hemma. Men tur Marika har med sig en kamera som jag kan låna så ni får se hur fint de är här nere i Karlskrona.
Deras hus är så vackert.
De har även ett gårds hus som de hyr ut. Fick kolla in i de igår och de var så fint. Jag vill flytta ner och bo i detta lilla hus haha. Så de får slänga ut den nuvarande hyresgästen.
Näe men innan vi har kommit oss ner så har nog farmor sålt huset och tagit sitt pick och pack till Skåne haha.
bara dömmar.
Idag blir de att ordna in för julen skulle jag tro.
Nu blir de kaffe. Och sen ta bilder.



Uppdatering.

Kan börja med att skriva att jag hörde att vi var med på BB bilderna i tidningen idag. Finns inte på internet men om man har tidningen. :).
Nu är vi iallafall framme, kom hit igår kl 22:30.
Flygresan från Umeå till sthlm, gick super bra. Penny skrattade åt personalen .. då hon såg dem jobba bakom oss. (satt längst bak) Signe där emot tyckte de var jobbigt. Då hon inte fick sitta lös i våran famn utan vara i väskan på golvet hela tiden. Men då Signe smet haha hon slet upp väskan och hoppade ut. Då fick vi allt ha henne i väskan i Davids knä.
Signe älskar Arlanda, blir så glad av allt folk.
Nästa restur från Sthlm till Karlskrona var ingen hitt.
Började bra, då Penny charmade alla resenärerna.. "åhh vad söt" kom de flygande massa fina kommentarer. Men sen bröt helvetet loss. Jag spännde fast mig och henne i bältet. Från att vara super glad så helt plötsligt började hon gall skrika, jag vart helt chockad. Hon skrek och vred på sig. Spelade ingen roll vad man gjorde... hon skrek sig röd blå. Tillslut så kast spydde hon över gången i planet. Fy vad stressad man blev. Hon började skrika innan vi lyfte... tills de blinkade att vi fick knäppa av bältet. Sedan somnade hon av utmattning.
Inte att vi flög som gjorde henne ledsen. Hon hade så sjukt mycket gaser. Har pruttat och pruttat och varit dålig u magen. Då hon alltid har fast avföring och nu till rinnande, som när man ammar.
Men väl hemma här så var hon super glad.
Har ätit dåligt idag och pruttat mycket. Så hon hart vart en aning gnällig och vaknar lätt av snuvan.
Men de är på bättrings väg. Men fy hoppas inte på gråt på vägen hem.. de var så jobbigt. Då alla är tysta utom Penny som skriker i panik. Alla tittar... Ser ut som de tänker "- Men fy vilken kass mamma som inte kan trösta sitt barn" huvva.
David gjorde allt han kunde, han gan napp,mat,snutte allt... vi stressade nog upp varann rätt bra där uppe haha. Men de gick ju bra. Men de är så jobbigt, hon kanske har storgråtit max 3 gånger. Och då är hon helt otröstlig så de är inget man gör varje dag. Kanske man hade varit mer lugn då.
Näe nu sover Penny och är nöjd och glad. Hoppas hennes mage blir bättre, och mindre onda gaser.
Var uppe med henne flera gånger i natt, somnade kanske 2 och efter 3 gånger man fick kliva upp med henne så fick Farmor vara med henne så vi skulle få sova. Kl 6 - 9 fick vi iallafall en bra sömn :). Sen fick jag till och med en super skön power nap på em. Uppskattat vill jag lova.
Oj vad jag slarv skriver och babblar på. Hoppas ni fattar.
Nu blir de snart sängen.
Vi kommer hem den 29/12 om de inte blir ändrade planer och vi stannar tills efter nyår haha.

Packat.

Har haft besök idag av J Lee och Frank samt Franks mormor Karin och Maria och Sakarias... Fullt hus. Penny fick världens vackraste hemma virkade mössa av J Lee och Frank. Tusen tack.
Får tyvärr inte plats med nya bilder på min dator. Julklappar Penny fått får ni se senare.
Har tvättat och packat en massa som ska med ner. Maria var snäll och låna ut " Den strörsta resväskan i världen" Haha, men våra alla kläder rymtes inte. Så pappa fick komma med en större väska. Nu så fick allt plats. Men vete tusen vad Penny får för julklappar, hoppas de är små så hon får med sig de hem haha. Halva väskan består av Pennys alla kläder och den andra halvan delar jag och David på. Brukar annars packa en fullt stor väska enbart för mina kläder och saker. Men nu ska vi ha med vagnen och hund och allt så vi tar en väska. får trycka ner allt, sitta på den för att få den att stängas haha.
Nu ska jag avnjuta en kopp kaffe i lugn och ro vid tv. Penny sover hon var så trött. Fick väcka henne vid kl 18, fick henne att vara vaken till 19:30.. så förhoppnings vis sover hon för natten. Min lilla förkylda tjej. Blir bättre efter mycket sömn. Svårt att hålla sig vaken längre stunder. Så hon har sovit större delen av dagen.
God natt.

God morgon.

Så skön låt. Den går på högvarv här hemma haha.



Mys gumman våran.

Trots förkylning så kan man skratta och vara glad.
För mamma och pappa blev de en pizza.
Shit vad hungrig jag var.

Sjukstugan.

Usch, jag som trodde jag hade ett starkt emunförsvar. Men icket. Nu är jag super förkyld. Mitt huvud dunkar och näsan rinner... sjukt trött.
Stackar Penny som säkert känner likadant.
Men i natt fick vi sova. Var uppe kl vid 1-2 och gav henne tutten sen vaknade hon vid 06:30 för mat. Sen somnade hon rätt snabbt igen men vaknade vid 8:30 och då fick pappa ta henne.
Så jag fick sova en stund till.
Hon har spytt en gång idag, vid 10 på morgonen. Så fick hjälpa David att torka lite golv och henne. Hon tycker de var skit skönt att få upp allt, då hennes rekation efter kräkan var att tokskratta. haha tok fia.
Kan tänkas att de är skönt, då hon säkert svalt en massa snor och skit.
Men ni håller oss inne, och tar de bara lugnt och hoppas på att vi kryar på oss snabbare än blixten :).
Min näsa gör redan ont. Snyter mig hela tiden.
Penny tog sig nyss en power nap, så jag passar på att kolla lite på dator och David är ute och städar i förråt.
Galet vad tiden går snabbt, om två dagar åker vi. Pirrar i kroppen bara av tanken att få flyga.. haha de är så kul när man flyger korta sträckor. Synd att de är på kvällen, för jag vill kolla ut över vårat vackra land haha.
De ända jag är nervös för är att de blir jobbigt för Penny på flyget, med hennes förkylning eller att Signe blir rädd. Men de gick bra med Signe sist så förhoppningsvis funkar de bra denna gång med. Måste packas en massa imorgon. Har ingen aning om vad vi ska packa... antingen blir de förmycket eller förlite haha. Vi ska försöka packa allt i en enda stor resväska. Blir så mycket man ska ta med. Vagn,babyskydd,resväska,bebis,hund,handbagaget... Hoppas flyget så snabbt från arlanda så vi slipper gå ut genom alla kontroller med Signe för att rasta henne.
Men denna gång är hon inte valp, så man behöver inte ta ut henne efter alla tupplurar eller lekstunder haha.
Näe nu blir de kaffe och en tårtbit. Haha, ska nå ner i vikt efter jul, inte lönt när de kommer bjudas på gofika här och var.
Just ja, nu får ni hålla utkik efter oss i tidningen. Har skickat in en bild :)

Vi önskar er alla god jul och gott nytt år.


Bilder från idag.

Tack för idag allihopa.
Berit hade köpt go fika. Super god tårta som var lila :).
Penny fick massa fina julklappar. Hon tackar så mycket till alla.
Myspys.
busunge.
haha.
Signe och Berit.
Penny fick massa paket.

Hoppas alla får sova i natt.

Penny vaknade i natt hela tiden.
Lät som hon spydde och inte kunde andas... flög upp ur sängen varje gång.
Hon är så förkyld min lilla tjej. Kan inte suga på tutten när nästan blir full i snor. Får suga ut hela tiden. Hon blir super ledsen när hon inte kan suga på nappen, för då kan hon nästan inte andas.
Så jag fick två timmars sömn , fyy. Jag var så trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Andra natten med pytte sömn. Marie kom och var med Penny medans jag fick sova 1-2 timmar. De var så skönt.
Penny sover bara korta stunder då hon vaknar av täppt näsa. Men hon sover nu, och nu är David hemma så vi får hjälpas åt i natt.
Tur de är helg.
Hoppas bara att Penny blir frisk innan vi ska åka ner. Hoppas, kanske blir jobbigt att flyga och allt annars.
Var en stund med Maria och Petri på stan när David kom hem. Köpte en onepiece och en skjorta, smink och tjocksockar.
Har inte hunnit tagit bilder på allt fint Penny och vi fått. Men de kommer innom kort.
Imogron ska Farfar Folke , tant Anna-Lena och davids små syskon komma. Blir kul. Sen vete tusan vad vi hittar på senare på kvällen. Beror på hur Penny mår. Hoppas hon får sova ordentligt i natt, de behöver hon. Men hon har varit förvånadsvärt glad trotts lite feber och snuvan. Mys ungen.
Nu ska vi mysa framför tv med massa godis. Trevlig helg.

Tröttast i stan.

Fy vad trött jag är. Får Penny att somna men så fort jag lagt ner henne och lämnat rummet så vaknar hon.
Mina stackars armar haha. Får henne att somna snabbt om i min famn, men sen börjas de om igen. Men la henne i vagnen och körde lite över tröskeln, haha. Hon somnade på enaste gången. Nu sover hon i vagnen... väntar en stund och ser om hon sover djupt så jag kan flytta över henne till sängen. Om inte så får hon sova i vagnen i natt.
Men igår gick de att flytta över henne.
Får se när de vänder, och hon somnar tidigare på kvällen, och sover i sin säng på engång.
Men tills dess får man väl hålla på.
Blev iallafall en sväng förbi Big boy, var tvungen att handla lite kaffe och blöjer m.m på Ica maxi så då passade vi på. Riktigt god kyckling brugare.
Men inget slår Max delifresh kycklingmål. När jag är super hungrig så brukar jag tänka på delifresh haha. Fast då inte med sallad till utan strips.
Åt delifresh kycklingmål, sen dess så har jag nästan aldrig tagit med kött. Så mycket godare med kyckling.
Okej nog snack om mat.
Imorgon blir de att dra ner på stan strax efter kl 10. För Signe vart sig själv igen, så nu vågar jag lämna henne ensam hemma. Skönt.
Kanske blir en delifresh imorgon haha. Fasen nu börjar jag bli kvälls hungrig. Bäst att lägga sig så jag inte börjar slamra på en massa.
Ni måste prova denna om ni nu inte redan gjort de.
Så god dressinga,bröd , ja allt. 5 Ninor av 5 möjliga N N N N N  haha.

Stackars vovven.

Vilken natt.
Penny vaknade 3 gånger innan kl 2. Sen fick hon mat. Somnade snabbt om. Signe mådde inte alls bra. Hon pruttade flera gånger, lät som riktiga fisar. Hon blir livrädd när hon fiser. Springer i panik och gömmer sig. Hon gick precis bredvid mig hela kvällen med svansen mellan benen.
Hon får var sjätte månad nått med analsäckarna. Inge roligt. Helena och Renita kom hit tidigt i morse och hellan klämde och gjorde sin magi så nu mår Signe bra. Men ska se om hon är helt åter ställd annars får vi åka in med henne till veterinären och spola analsäckarna rena.
Inge kul när man ser hur nån lider. Hon ville inte ligga under mitt täcke i natt och sova som alltid. Utan hon skulle sitta på min kudde bredvid huvudet. Sitta och sova :(. Men jag masserade hennes mage länge och ut kom gaser.
Sen la hon sig på sin kudde bredvid dörren. Vägrade kissa eller bajsa ute. Bara satt vid mina ben och skakade.
Men som sagt nu är de bra. Hoppas de håller i sig och att vi skipper träffa Göransson.
Så i natt blev de knappt någon sömn. Skulle på stan var de tänkt men kan inte lämna Signe ensam näe hon inte mår helt 100, då blir hon väl bara stressad och de är inge bra.
Badade Penny nyss, och hon har pratat konstant och lekt i gåstolen så hon somnade så fort hon fick på sig rena kläder.
Nu blir de kaffe och mysa med hunden. Kanske får mig en power nap om jag har tur. Stan får bli imorgon.
Åter igen, TUSEN TACK HELENA. Du är en ängel.
Snart blir de Ul för dem. Hoppas de får veta könet. Jag är så nyfiken att jag håller på att spricka. Ni måste ringa mig på engång haha.

Bilder från ikväll.

Bilder från ikväll hemma hos morfar och tant Marie.
Synd att de inte blev några bilder från igår då mamma och gänget var här. Eller de vart en eller två bilder, men de är inte uppladnings bara haha.
Men får ta några av mamma eller syrran senare.
Raderade bilder från kameran imorse så nu kunde jag ta fler bilder.
Penny sover nu i vagnen, vart för trött i armnarna för att bära runt henne. Övertrött efter Dagens alla altiviteter. Var på öppna förskolan, hoppas någon av er andra lägger upp bilder som jag kan sno haha.
Nu ska jag lägga mig och försöka sova med Signe då hon mår lite illa och är fisig :(, vill bara ligga och mysa när hon mår dåligt. Är lite rädd.
Lägger upp bilder på alla julklappar imorgon. Tusen tack för allt. Imorgon ska vi på stan och shoppa (Maria and me and the kids) lite hade ja tänkt.
Marie , morfar och Penny.
Gullunge.
Morfar och Penny
Bus.
Signe.

Julklappar.

Får lägga upp mer bilder imorgon på alla kläder och annat Penny fick i julklapp av mormor, gammelmormor och Andre. Tusen tack för ikväll min kära familj. Penny tycker om sin moster Sandra så mycket. Ser att hon lyser upp och bli jätte glad när hon får ta i hennes hår och vill bara ta tag i hela hennes ansikte haha. Kul att brorsan orkade komma trots sin käkoperation. Men de ser bra ut nu iallafall ,inte lika uppsvälld ser bara ut som en lätt påssjuka hihi.
Nu ska jag mysa med David framför tv, och ta de lugnt. För imorgon blir de full fart igen, öppna sen hem till Pennys morfar och få julklappar förhoppningsvis haha och god mat.

Bilder.

Penny som ren idag på öppna. (dålig bild men den får duga)
Trevligt folk och härliga bebisar.
Penny blev tomte när vi kom hem.
haha.
Pussmun!

En härlig dag.

Blev bara jag och Maria som drog på öppna förskolan. J Lee mådde inge bra, så hon vart hemma.
Träffade många trevliga unga mammor. Var bland de bästa öppna förskolerna jag varit på.
Ska kanske dit imorgon. Mariana ville att vi skulle dra dit.
Mamma och alla kommer om några minuter. Har inte hunnit gjort mig fin än haha, de får vara. Men Penny har tomte klänningen. Tidigare idag på öppna förskolan hade hon älg dräkten haha.
lägger upp bilder senare, nu ska jag göra mig klar.

Äntligen!

Nu sover Penny, hon somnade först vid kl 19, trodde de skulle bli en tidig kväll. Men icket. Hon vaknade efter 30 min, och gnällde... David provade söva henne. Men hon tittade bara på mig hela tiden med hängande läpp och gnällde. Så jag fick ta över. Fick henne att somna snabbt, men så fort jag la ner henne i sängen blev hon ledsen.
Fick ta upp henne igen, provade med mat men de dög inte. Fick henne att somna i mina famnar framför tv, men så fort jag la ner henne så vaknade hon och blev ledsen. Efter att vi legat och kollat på tv, gått omkring, så fort jag tittar på henne i min famn börjar hon as garva haha. Kan inte låta bli att skratta till. Och efter hon hört mitt skratt så smittar de av sig och hon skrattar mera. Så de blev rätt många skratt fester... men tillslut så ville hon ha mat, och så däckade hon totalet och i sängen sovandes ligger hon nu. Mina armar... haha. Hon börjar bli riktigt tung nu, 8 kg om de stämmer.
Imorgon blir de nog Lucia firande med Maria och Sakarias och J Lee och Frank på öppna förskolan på Ersboda.
Men känns tidigt att vara där redan kl 8:30, så vi kommer nog där vod kl 10. Är ju ändå öppet till kl 13. Sen kanske vi tar en sväng till J Lee. Efter de måste jag bums hem för att ha julfirande med mammas sida av släkten.
Längtar efter dig syster, känns som de är en var evigheter sen vi sågs. Mysigt att få ha er alla här en stund imorgon kväll.
Penny ska få klä ut sig imorgon på lucia firandet. Men vad säger jag inte nu, de får ni allt se imorgon haha.

that 70s show

Penny skulle platsa i that 70s show. Kolla in hängsel brallorna som jag hade när jag var liten. haha.
Våra glada tjej
Haha.
Super fin i dessa byxor.
Mamma älskar dig mest av allt.

Söndag

Var förbi sjukhuset och hälsade på min morbror. Hon var rätt pigg när jag och Penny hälsade på. Han har aldrig träffat Penny, då han varit så dålig och inte haft orken. Men nu så vart de äntligen av, och de fick mysa en stund. Vi snackade en massa om min förlossning, hur han mådde.. och framtids drömmar och ideer. Mycket trevlig och kul, trots omständigheterna. Han vart kanska snabbt trött och behövde vila så jag och Penny tog vårt pick och pack och drog och handlade med Pappa David.
Väl hemma så vart jag så super trött. David såg en film på datorn och jag låg och kollade på Arga snickaren på tvn medans David pilla mig i håret. Finns inget bättre.
Penny somnade redan vid 18:30, vaknade och vart ledsen i sömnen, jag henne mat medans hon sov och sen dess har hon sovit. "Peppar peppar" haha.. får hoppas de blir en tidig kväll och att hon inte vaknar vid 23 eller nått liknande.
På lucia kommer mammas sida av släkten och ska julfika här, då vi ska ner och fira jul så vi har "lilla julafton" då och dagen efter åker vi hem till pappa och äter middag och har lite jul där med. haha. Blir nog mysigt.
Nu ska David lägga sig, och jag ska kolla runt lite på datorn... måste vara helt säker på att Penny inte vaknar innan jag lägger mig haha.

Lördag.

Mitt minne är inte de bästa, men tror de var onsdags vi var hemma hos mamma/Mormor och käkade pizza och hade de mysigt.
Haha om man inte skriver på engång så glömmer man lätt.
Träffade brorsan efter hans käk operation. Stackarn, fy fasen kan inte vara roligt. Men vill man vara fin får man lida pin haha. Fast nu gjorde han inte de för att bli fager utan för att de behövdes, då de inte var som de skulle. Ikväll är farbror Eric och Helena här. Kollar just nu på Pearl harbor, sorglig film de där. Så kollar lite halft som halft så jag inte sitter här och gråter.
Föresten så fick Penny smaka på gröt ikväll, de gillade hon. Hon greppa tag i pappas hand och gapade stort över skeden... Hon ville bara ha mera. Var jätte roligt att se.
Så nu blir de gröt som smakportioner. Men hur många gånger ska de vara smakportion innan de kan bli en vanlig portion?

Besök.

Idag var Jennie Lee och Frank på besök.
Vi drack kaffe och snacka skit. Prata lite om framtids planer och ha de super trevligt.
Roligt att se att de är så olika, utseende och i sättet.
Men goa är de båda två, gullungarna våra.
Försökte göra mig rolig, Penny skämdes nog över sin mamma, som tog på sig pälsmössan och försökte göra sig lustig. Men Frank han uppskattade de iallfall, och skratta högt och ljudligt haha. Var bara första gången Penny fick syn på den konstiga mössan som hon skratta så otroligt mycket hon kunde inte sluta. Älskar när hon skrattar, finns inget finare.
Kan själv! Penny kan själv hålla och smaka lite ur Avant flaskan. Dricka är svårt ur denna flaska då pipen är mer rolig att bita på än suga på. Men de var en rolig leksak med något gott i haha. Äta gör vi ur en MAM flaska.
Tack för idag J Lee och Frank.

Fick en stöt.

Håller på att städa och dona här hemma.
Skulle hänga upp en lampa i vardagsrummet. Har inte varit en lampa där. Hänger ut två sladdar, men jag tänkte inte röra dem, men när jag skulle hänga upp lampan på kroken, så känner jag en smäll i hela kroppen. Fy fan vilken stöt. Var som att ta i de stora häststängslet. den vit och svarta tjocka tråden som man får en dunder stöt av. Fy vart skit rädd. Hande tänkt att david skulle koppla ihop skiten och jag bara hänga dit den.
Nu blir de att stänga av all el innan nån hänger upp en lampa dör igen. Han som bodde här innan, har bara massa sladdar i taken och alla i lamputtag. Varför inte ha uttag i plast så man bara kan stoppa in lampan i uttagen? Hans hemma byggen är livsfarliga haha.
Känner fortfarande som  träningsvärk i armarna.
Nu blir de att ta en kaffe och se på tv och ta de lugnt. Varva ner en aning.
Men de är inte farligt att få en stöt?

Id-Kortet.

Marie kom i morse, drack e och passa Penny medans jag gjorde mig klar.
Drog till polisstationen för att hämta hem mitt nya ID-kort.
Sedan drog vi en sväng förbi Ö&B köpte hem lite babywipes, och massa schampoo och tvättmedel. Mycket billig och bra affär. Sällan man tar sig för och åker dit.
Nu har jag städat upp lite, och tänt ett lukt ljus jag även köpte idag. Luktar sjukt gott här haha.
Så nu är de bara att låna nån resväska, sen är allt inhandlat och fixat för resan ner.
Sjuk trist att inte ha pengar att köpa ljuklappar då vi fick betala skatten. Kan ju inte bara köpa till en eller två personer. Allt eller inget.
Så bli inte ledsna om ni inte får nått , hade vi haft pengar så hade jag gått lös :(. Måste köpa en julklapp till Penny iallafall, hennes första.. de är viktigast :).

Bild bomb.

Steve har fixat min dator, som jag bara hann använda i 6 månander innan den gick sönder. Och nu är den som ny. Tusen tack för h.jälpen. Så nu kommer de bilder. Från Busplaneten och allt annat.
Sakarias.
Penny älskar att sova mitt i allt skrik.
Penny och Marie.
Mys gumman
Mat time.
Middag i Ersmark, Farbor Eric och Anna-Lena
Fina Helena
Haha.
Pennys favorit tant Berit.
Maria i barnhagen
Gammel morfar och Penny
Kärlek.
Signe fryser och vill med åka i vagnen.
Penny har fått hår.

Dukan dieten.

Just ja den ja. Haha hade redan glömt att jag skulle börja med det. Men jag kör igång efter nyår. Kännde att de blir för jobbigt att börja nu när vi ska ner till Karlskrona och sen äta borta m.m. Så efter nyår kör jag igång. Storhandlade idag, och tänkte inte alls på dieten jag skulle börja med så massa bröd och skit inhandlades. Så nu är de bara att ätas upp.
Men sen, då smäller de efter nyår. Då ska de dietas haha
Vi tjuvstartade, Penny fick smaka på mosad banan,katrinplommon/pärons pure och en majskrok. Började med katrinplommons/päronspuren, hon fatta inte vad hon skulle göra med kladdet, de rann bara ut... och de såg inte alls så gott ut ( såg ut som bajja) haha. Provade då banan, haha snacka om hurrven, spretade med hela kroppen och spotta ut allt. Ingen hit vill jag lova... sen majskroken var så rolig... hon stoppade in alla fingra och händer i munnen ... och jag höll i kroken. Hon dreglar så mycket så den försvann på ett kick. Hon skrattade hela tiden, så mera majskrokar blir de. Nästa smak potion blir nog nått helt annat. Potatis kanske eller gröt. Får de vad de blir men inge mera banan iallafall haha.
Var även förbi H&M idag och inhandlade denna underbara blus + 2 bas tröjor, ett hårband och en mössa.

Penny ska snart ta ett julkort hon med.

Pennys Kompis Frank är en tomte.


Busplaneten, idag igen.

Julfesten var super trevlig. God mat och trevligt sällskap. Hann inte säg hejdå till alla då jag fick springa till bilen.
David ringde och sa att Penny bara gråtit helatiden jag vat borta. Och då inte lite utan skriket sig blå i ansiktet och de har tydligen varit riktigt obehagligt. Så han hämta mig kanske en halvtimma tidigare. Massa bilar så han kunde inte köra in bilen utanför droskan så fick springa ut på vägen. Men i bilen var hon tyst och helt utslut. När vi kom hem så fick jag i henne mat, och sen körde vi med lavemangspipen och ut kom massa gaser och bajs. Hon han bara gnälla till engång sen gunga jag henne lite och då vart hon tyst. Vart riktigt glad sen efter gaserna var borta. Sedan somnade hon rätt snabbt.
Mys gumman. Jobbigt när de är sådär panik slagna och spriker sig blå. Och varje gång David ska vara ensam med henne har de hänt, men David har bara varit ensam med henne 3 gånger kanske, så de är inte allt för ofta haha.
Men idag så ska hon se mig helatiden, går jag iväg börjar hon gnälla. Får hoppas att mammigheten inte kommer nu :P.
Idag ska jag med Maria och Jennie Lee på busplaneten. Ska dricka kaffe och bara ha de trevligt.
Imorgon blir de Pennys första smakpotion haha. ska bli så kul.
Nu ska jag göra mig klar för dagens äventyr.

Julfest.

Idag ska jag köpa barnvagnen, om Maria vaknar idag haha. Hon har jobbat natt.Blir en super bra resevagn , när vi ska åka ner till Karlskrona. Senare ikväll ska vi på Brukarkooperativets Julfest. Julbord och lotterier. Hoppas jag vinner nått roligt, eller gott. Ska ha på mig min nya klänning som jag inhandlat på Nicole. Ska även ha på mig den på julafton.
Skulle behöva hämta ut mitt ID-kort, kanske hinner de idag med, vi får se.
Nu ska jag göra kaffe och njuta framför tv.
Och tack mamma,Andre och mormor för tidigare julklpapps pengar så vi kan köpa vagnen innan vi åker ner.

Det rosa paketet

Jag är med och tävlar om det rosa paketet från Pinkoholic.se Alltirosa.



Håll tummarna för mig. Jag som bara ÄLSKAR rosa.

En händelserik dag.

Denna helg har varit så mysig. Igår var vi hos farfar Folke och familj och åt middag. Super god lax, den är så god att jag slutar fasen aldrig äta.
Davids farbror var där med hans fru. Riktigt trevliga, Penny fick en hand och fot avtrycks tavla. Kommer nog bli jätte fint att hänga upp den på väggen. Så åter igen tusen tack.
Idag var vi  med Helena och farbror Eric och spelade billjard. Jag kan ju inte påstå att jag är en fena på det dära, men de gick över förväntan. haha.
Efter att vi spelat klart så drog vi först förbi babyproffsen, där jag hittade en jätte fin och bra sulky som vårat babyskydd passade i. Den ska jag inhandla imorgon. sedan for vi förbi Jimmy en snabbis, han har inte sett Penny så de vart första träffen nu. På hemvägen så bestllde vi pizza. Och avslutade kvällen med att dra förbi Josefine och kolla i hennes ladugård, hon säljer allt från stolar till gamla skotrar. Haha riktigt roligt att gå där inne och hoppas på att man hittar nått fynd.
Med andra ord har de varit en riktigt rolig och trevlig dag.
Imorgon ska jag leta i alla lådorna vi har i förådet för att hitta sladden till kameran så jag får dela med mig av alla bilder.

Jag vann!

Jag vann denna tävling, på justababy blogg. Väljer moln trycket på mössan och dregglisen. Super kul.

Trevlig helg!

Igår somnade Penny vid kl 20, men vaknade 5 gånger kanske. Men de räckte med att stoppa in tutten och gunga sängen. Framsteg. Hon somnade helt vid kl 21:30. Hon vaknade inte förens kl 8:30... skönt. Men idag har jag varit skit trött haha fick nog sova för mycket.
Var på Busplaneten med Maria i 2 timmar kanske. Vi drog hem för båda höll på att somna i fotöljerna där borta.
Penny somnade nyss vid kl 20. Hoppas de är för natten idag, då hon knappt sovit alls idag. Kanske får tillbaka våran underbara sovrutin.
Haha, en rolig sak. David snackar och gör massa tokiga saker i sömnen. Nu var de min tur, i natt så slog jag tydligen david i ansiktet och skrek " Flyya på dig,MEN FLYTTA PÅ DIG" drömde att han låg på Penny... att hon blev mos om han inte flyttade på sig. Hade sån panik. Men var som i drömmen men ändå vaken. Inståg sen hur dum jag är , att hon inte sover i våran säng utan ligger i ett helt annat rum i sin spjälsäng. haha.
Fick väl sova för länge att jag blev knäpp av de.
Nu ska vi se en av våra tre filmer vi hyrt för denna helg.
Trevlig helg på er.

Öppna förskolan.

Idag drog jag och Mariana och barnen till öppna förskolan på Ålidhem, babyöppet.
Träffade även några mammor från familjeliv. En hemsida där vi följts åt i graviditeten och nu efter vi fått våra barn.
Trevliga tjejer. Synd att vi bara hann vara där 1 timma då Mariana skulle iväg och träffa sin mamma på stan och köpa paket till hennes moster som fyller år.
timmen gick snabbt vill jag lova. Men vi hann göra handavstryck på ett papper, provade på en ljuslykta men de vart bara massa kladd haha.
Nu blir de till att göra mat innan David kommer hem. VED OCH BRASA VAD TRÖTT JAG ÄR. Penny somnade sjukt sent, och var gnällig och så fort jag la ner henne i sängen så sprattlade hon och sparkade så mycket att hon vaknade och vart jätte ledsen. Tydligen är de nån 4 månaders fas just nu när de tar in för mycket intryck och bearbetar de i sömnen. Hoppas de blir bättre snart, för pigg och utvilad är jag inte haha. Någon helg framöver vill jag ta in på hotell, skaffa barnvakt en natt och bara lägga mig i dubbelsängen , beställa in god mat och kolla på film hela kvällen och sen få en sovmorgon som heter duga haha. Underbart de hade varit. Men de får bli sen.
Snart ska Penny få börja med smak potioner, ska bli super kul. Nått gott ska de bli.

bloglovin
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!